Vi vil at Kahoot! skal være en brukervennlig læringsplattform der alle føler seg trygg. Gjennom vår visjon om å gjøre det gøy å lære har vi som mål å gjøre tilbudet så inkluderende og tilgjengelig som mulig for alle uansett alder, bakgrunn og evner.

For å gi brukerne enda bedre muligheter for selvstudier i studiemodusene og utfordringene i Kahoot!-appen har vi lagt til en ny funksjon, kalt Les høyt, som brukerne kan slå på når de spiller i sitt eget tempo. Når funksjonen er aktivert, leser appen opp spørsmålet og svaralternativene i tur og orden. Delen som leses, blir uthevet, slik at spillerne kan velge svaret selv om de ikke kan lese teksten på skjermen.

Den nye spillfunksjonen hjelper de yngre barna som ikke har lært seg å lese ennå, tilbyr trygge og avslappede omgivelser for de med lesevansker eller nedsatt syn, og er et nyttig verktøy for å øve seg på uttale og leseforståelse.

Elevene kan velge kahooter selv, eller du kan velge ut og sende dem bestemte spill eller samlinger tilpasset læringsmålene de har.

Inkluderende læring på noen av verdens største språk

Spillfunksjonen Les høyt er basert på Tekst-til-tale-tjenesten fra Microsoft Azure, som konverterer tekst til realistisk tale. Den har støtte for og gjenkjenner automatisk 37 språk! I tillegg til engelsk støttes følgende språk:

arabisk, bulgarsk, katalansk, kinesisk, kroatisk, tsjekkisk, dansk, nederlandsk, estisk, filippinsk, finsk, fransk, tysk, gresk, hebraisk, hindi, ungarsk, indonesisk, italiensk, japansk, koreansk, malayisk, norsk, polsk, portugisisk, rumensk, russisk, slovakisk, slovensk, spansk, svensk, tamil, telugu, thai, tyrkisk og vietnamesisk.

Slik slår du på spillfunksjonen Les høyt

Åpne en kahoot i mobilappen, trykk på Studer, og velg en studiemodus. Eller du kan akseptere en Kahoot!-utfordring som en venn eller læreren din har sendt deg.
Når du har begynt å spille, trykker du på Les høyt-ikonet øverst til høyre på skjermen.
Appen leser opp spørsmålet først og bytter deretter til siden med svaralternativene, som leses høyt. Svaralternativene utheves visuelt mens de blir lest opp.

Prøv den nye funksjonen selv og fortell andre om den! Den kan brukes gratis med alle kontotyper. Last ned den nyeste versjonen av Kahoot!-appen i App Store eller Google Play.