Ifølge en undersøkelse vi nylig gjorde blant lærere som bruker Kahoot!, bruker én av fire PowerPoint til å presentere informasjon i timen. Vi har integrert Kahoot! med PowerPoint for å gjøre det enklere å både introdusere nye emner, undervise og engasjere elevene uten at du må bytte mellom flere vinduer i løpet av timen. Enten du underviser i klasserommet, virtuelt eller i et hybridformat, kan du bruke den nye tilleggsfunksjonen til å gjøre timen virkelig interaktiv når du bruker favorittverktøyene dine!

Se hvordan den nye integrasjonen fungerer

Slik legger du til og presenterer en kahoot fra PowerPoint:

  1. Installer Kahoot!-tilleggsfunksjonen for PowerPoint ved å følge denne enkle fremgangsmåten.
  2. Legg til informasjonen du vil fremheve i ulike PowerPoint-lysbilder.
  3. Kopier lenken til kahooten du har laget eller funnet på plattformen vår, og lim den inn i Kahoot!-tilleggsfunksjonen i PowerPoint.
  4. Fortsett å lage lysbildene dine.
  5. Gå gjennom lysbildene som vanlig i timen, og presenter kahooten uten å måtte forlate presentasjonsvisningen.

Etter timen kan du gå gjennom rapporten med klassens resultater, som du finner under Rapporter i Kahoot!.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i følgende abonnementer for lærere: Kahoot! Premium, Premium+ og EDU.

Slik importerer du eksisterende PowerPoint-lysbilder

Visste du at det også er mulig å importere eksisterende PowerPoint-lysbilder i en kahoot du holder på å lage? Dette gjør at du kan gjenbruke materiale du har laget tidligere, spare tid på forberedelsene til timen og øke elevdeltakelsen. Du følger bare denne enkle fremgangsmåten:

  1. Logg inn på lærerkontoen din på Kahoot!, og klikk på Opprett for å lage en ny kahoot.
  2. Klikk på Importer lysbilder i menyen på venstre side.
  3. Klikk på Last opp fil, velg en eksisterende presentasjon fra datamaskinen eller dra filen inn i dialogboksen.
  4. Når presentasjonen er lastet opp, kan du omrokkere lysbildene eller slette noen av dem, men du kan ikke redigere innholdet i dem direkte. Legg til interaktive spørsmål for å gjennomgå hovedpunktene, finne ut hva elevene har lært og sørge for at de forstår det nye materialet.

Du trenger et Kahoot! Pro-abonnement eller høyere for å bruke denne funksjonen. Bruker du Kahoot! på jobb? Les om hvordan du kan forvandle presentasjonene, opplæringen og mye mer ved bruk av integrasjonen vår.

Prøv den nye integrasjonen vår selv – vi håper du synes det er gøy å undervise med to av favorittverktøyene dine samlet i én interaktiv løsning!