Verbinding maken met leerlingen en studenten, collega’s, familie en vrienden blijft voor velen een uitdaging, zowel voor zij die virtueel samenkomen als voor zij die weer live contact beginnen te maken. Veel mensen spelen Kahoot!-spellen voor meer betrokkenheid in virtuele of anderhalvemeter-klaslokalen, vergaderingen, presentaties en evenementen, of gewoon wanneer ze waardevolle tijd doorbrengen met hun dierbaren. Nu kun je leren geweldig maken met je favoriete GIF’s en geanimeerde stickers van GIPHY!

Nieuwe populaire memes, internetklassiekers, citaten van populaire films … noem maar op! Met een bibliotheek van meer dan 10 miljard stuks aan visuele content helpt GIPHY dagelijks meer dan 700 miljoen mensen over de hele wereld om zich uit te drukken op unieke, creatieve en geinige manieren. Gebruikers, van jonge leerlingen tot bedrijfsprofessionals, houden van de visuele dynamiek van GIPHY, van grappige GIF’s als reactie tot emoji’s die perfect zijn voor het moment.

Animeer je leerproces!

Met onze nieuwe integratie kun je GIPHY-content aan kahoots toevoegen om de Kahoot!-ervaring nog leuker en spannender te maken, of dat nu in een virtueel of fysiek klaslokaal, een vergaderruimte of op een bijeenkomst met familie en vrienden is. Docenten en andere professionals kunnen ook hun lessen en presentaties naar een hoger plan tillen door interactieve presentaties te maken in Kahoot! met visuele GIPHY-elementen. 

Laat je creativiteit de vrije loop en voeg je persoonlijke flair aan je kahoots toe om leren overal tot leven te brengen! Deze functie is gratis beschikbaar voor alle Kahoot!-gebruikers. GIPHY-content in Kahoot! is geschikt voor het hele gezin en veilig voor leerlingen van alle leeftijden om zelfstandig in rond te kijken.

De creativiteit van leerlingen inspireren

Met GIPHY-content kunnen leerlingen nog meer plezier hebben bij het maken van kahootspellen die ze zowel in de klas als thuis kunnen spelen met familie en vrienden. Wanneer leerlingen zelf kahoots maken, kunnen ze zich eigen maken wat ze leren en hun kennis met anderen delen. Dit is een belangrijk onderdeel van de pedagogische aanpak ‘learners to leaders’, een van onze kernconcepten bij Kahoot!.

GIPHY-content toevoegen aan een nieuwe of bestaande kahoot

Dankzij deze integratie kun je gloednieuwe kahoots maken met visuele GIPHY-elementen, of je bestaande kahoots een make-over geven door GIPHY-content toe te voegen, allemaal rechtstreeks vanuit de kahoot-creatietool. Zo kun je aan de slag:

In je browser:

  1. Log in bij je Kahoot!-account op kahoot.com.
  2. Als je een nieuwe kahoot wilt maken, klik je op Maken in de bovenste navigatiebalk en kies je Nieuwe kahoot.
  3. Als je een kahoot wilt bewerken die je al hebt gemaakt, klik je op de kahoot die je wilt bewerken onder Mijn kahoots (klik op Alles bekijken voor de volledige lijst met kahoots), en dan op Bewerken.
  4. Klik in een nieuwe kahoot op de blauwe plusknop (+) boven Media zoeken en invoegen. Klik in een bestaande kahoot op Verwijderen om de huidige afbeelding eerst te verwijderen.
  5. Klik op GIF’s in de linkerzijbalk. Kies standaard videoloop-GIF’s of geanimeerde stickers.
  6. Zoek de content die je wilt gebruiken via de zoekbalk bovenaan het scherm, of klik op een van de voorgestelde trefwoorden.
  7. Zodra je de perfecte GIPHY-content hebt gevonden, klik je erop om deze aan je kahoot toe te voegen.

Ben je je allereerste kahoot aan het maken? Lees deze stapsgewijze handleiding met bonustips voor docenten!

We zijn benieuwd hoe jij GIPHY-beelden gebruikt om het leren voor je leerlingen, collega’s, vrienden of familie leuker te maken. Probeer vandaag nog deze nieuwe functie en vertel ons erover door op Twitter @getkahoot te taggen.