app store badge google play badge

Get the mobile app for the best Kahoot! experience!

Back to blog

Pixar’ın yepyeni filmi “Luka” ile ilgili yeni eğitici oyunlar: Dünyada neler olup bittiği hakkında merak uyandır ve her yaştan öğrenciyi duygularını keşfetmeye ve anlamaya teşvik et

Dünyanın dört bir yanındaki eğitimciler, öğrenciler ve aileler için zorluklarla dolu bir yılın ardından, her yaştan öğrencinin sosyal duygusal öğrenme (SEL) becerilerini geliştirmenin tam zamanı! Bu nedenle, Disney ve Pixar’ın 18 Haziran’da dünya çapında gösterime giren yeni filmi Luka ile ilgili yepyeni sosyal duygusal öğrenme oyunlarını duyurduğumuz için çok heyecanlıyız.

Kısa bir süre önce dünyanın dört bir yanındaki öğretmenlere, gelecek öğretim yılı için eğitimdeki en önemli eğilimin ne olduğunu sorduk. Verdikleri ilk yanıt oldukça netti: Sosyal Duygusal Öğrenme (SEL). Birçok okulun bu sonbaharda yeniden açılması planlandığı için, öğretmenler ve öğrenciler bir yıl aradan sonra tekrar sınıflarda bir araya gelecek. Sosyal duygusal beceriler, bu geçişleri yumuşatma ve öğrencilere yeni öğretim yılında başarılı olmaları için güçlü bir temel sağlama konusunda her zamankinden daha da önemli olacak.

Bu nedenle, öğrencilerin, etraflarında olup bitenlerle ilgili meraklarını cezbetmenin yanı sıra hayat, arkadaşlık ve her birimizi özel yapan şeylerle ilgili güçlü duyguları keşfetmeleri için tasarlanan, oynamaya hazır yepyeni bir SEL kahoot dizisini kullanıma sunduğumuz için çok heyecanlıyız. Koleksiyonda, Disney ve Pixar’ın bu yaz Disney+ platformuna ve sinema salonlarına gelen yepyeni filmi Luka‘daki karakterler yer alıyor. 

Luka temalı eğitici oyunlar, her yaştan öğrencinin sosyal duygusal beceri gelişimini desteklemek için tasarlanmış ve Kahoot! Academy’nin Disney Premium iş ortağı sayfasında kullanıma sunulmuştur.

Oyunlar, Disney ve Pixar’ın OSCAR® Ödüllü yapımı Soul karakterlerinin ve Pinokyo gibi sevilen diğer Disney karakterlerinin olduğu kahoot’larla birlikte Kahoot! Academy’deki Disney SEL koleksiyonunda da kullanıma sunulacak. Eğitimciler ve öğrenciler, önümüzdeki aylarda ve 2021 okula dönüş sezonu boyunca SEL odaklı daha da fazla eğitici oyunun keyfini çıkaracak.

Disney’in sosyal duygusal öğrenme koleksiyonundaki tüm kahoot’lar, ilgi çekici ve anlamlı öğrenme deneyimlerini destekleyen birinci sınıf içeriğe herkesin erişmesine olanak tanıyan bir bilgi platformu ve çevrimiçi topluluk olan Kahoot! Academy’de ücretsiz olarak oynanabilir. Yüzlerce Disney kahoot’u dahil Kahoot! Academy içeriği, hem web sitesinden hem mobil uygulama üzerinden tüm Kahoot! kullanıcılarına sunulmuştur.

Macera başlasın!