Öğrenciler, iş arkadaşları, aile ve arkadaşlar ile bağlantı kurmak, ister sanal toplantılara katılan ister yüz yüze toplantılara yeniden merhaba diyen pek çok kişi için hâlâ zorlu. Birçok kişi sanal veya sosyal mesafe gözetilen sınıflarda, toplantılarda, sunumlarda, etkinliklerde ya da sevdikleriyle kaliteli zaman geçirirken katılımı üst seviyeye çıkarmak için Kahoot! oyunları oynuyor. Artık GIPHY’deki favori GIF’lerin ve animasyonlu çıkartmalarla öğrenmeyi eğlenceli hâle getirebilirsin.

Trend olan yeni internet meme’leri, internet klasikleri, en sevilen filmlerden alıntılar… Aklına ne gelirse! 10 milyardan fazla görsel içeriğe ev sahipliği yapan bir kütüphane ile GIPHY, 700 milyondan fazla kişinin kendisini her gün benzersiz, yaratıcı ve eğlenceli şekillerde ifade etmesine yardımcı oluyor. Genç öğrencilerden kurumsal hayattaki profesyonellere kadar tüm kullanıcılar, ister eğlenceli bir tepki GIF’i ister anı tam olarak yakalan bir emoji olsun GIPHY’nin sunduğu görsel dinamiğe bayılıyor.

Öğrenimini canlandır!

Yeni entegrasyonumuz sayesinde, ister sanal veya gerçek bir sınıfta ister toplantı odasında ya da aile ve arkadaş buluşmalarında Kahoot! deneyimini daha da eğlenceli ve heyecanlı hâle getirmek için kahoot’lara GIPHY içerikleri ekleyebilirsin. Ayrıca eğitimciler ve diğer profesyoneller, GIPHY görselleri ile Kahoot! tarafından desteklenen etkileşimli sunumlar hazırlayarak dersleri ve sunumları başka bir seviyeye taşıyabilir.

Dilediğin yerde öğrenime hayat vermek için yaratıcılığını ortaya çıkar ve kahoot’larında kendi kişisel tarzını yansıt. Bu özellik tüm Kahoot! kullanıcıları için ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur. Kahoot! üzerindeki GIPHY içeriği tüm aile için uygundur ve öğrenmek isteyen her yaştan herkes tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Öğrencilerin yaratıcılıklarını harekete geçir

GIPHY içerikleri sayesinde öğrenciler, sınıfta veya evde aile ve arkadaşlarla oynanabilecek kendi kahoot oyunlarını oluştururken daha da eğlenceli deneyimler yaşayabilir. Kendi kahoot’larını oluşturma imkânı, öğrencileri öğrenimleri konusunda sorumluluk almaya ve bildiklerini başkalarıyla paylaşmaya teşvik eder. Bu, Kahoot!’un ana kavramlarından biri olan “öğrencilikten liderliğe pedagojik yaklaşımının” temel bir bileşenidir.

Yeni veya mevcut bir kahoot’a GIPHY içeriği ekleme

Bu entegrasyon sayesinde, doğrudan kahoot oluşturucuda GIPHY görsel ögeleri içeren yepyeni kahoot’lar oluşturabilir veya mevcut kahoot’larına GIPHY içeriği ekleyerek yeni bir görünüm kazandırabilirsin. Nasıl mı?

Tarayıcında:

  1. kahoot.com adresine giderek Kahoot! hesabında oturum aç.
  2. Yeni bir kahoot oluşturmak istiyorsan üst menü satırındaki Oluştur‘a tıkla ve Yeni kahoot‘u seç.
  3. Oluşturmuş olduğun bir kahoot’u düzenlemek istiyorsan Kahoot’larım bölümünde (kahoot’larının tam listesi için Tümüne bak‘a tıkla) düzenlemek istediğin kahoot’a ve ardından Düzenle‘ye tıkla.
  4. Yeni bir kahoot’ta, “Medya bul ve ekle” seçeneğinin üstündeki “+” düğmesine tıkla. Oluşturulmuş olan bir kahoot’ta, öncelikle mevcut resmi silmek için Kaldır‘a tıkla.
  5. Sol kenar çubuğundaki GIF’ler seçeneğine tıkla. Standart video döngüsü şeklindeki GIF’leri veya animasyonlu çıkartmaları seç.
  6. Ekranın üst kısmındaki arama çubuğunda istediğin içeriği ara veya önerilen anahtar kelimelerden birine tıkla.
  7. Aradığın GIPHY içeriğini bulduktan sonra içeriğe tıklayarak kahoot’una ekle.

İlk kahoot’unu mu oluşturacaksın? Eğitimcilere yönelik ek ipuçları içeren bu adım adım kahoot oluşturma kılavuzunu oku.

GIPHY görsellerini öğrencilerin, iş arkadaşların ve sevdiklerinle birlikte öğrenime eğlence katmak için nasıl kullandığını görmeyi çok isteriz. Bu yeni özelliği hemen bugün dene ve @getkahoot hesabından bahsettiğin bir tweet at.