Nog geen jaar geleden zijn we begonnen met een missie om Kahoot! nog toegankelijker en inclusiever te maken voor onze internationale gemeenschap door meer talen toe te voegen. Spaans werd de eerste taal waarin we de Kahoot! app beschikbaar hebben gesteld naast het Engels.

Nu zijn we er trots op te kunnen melden dat de Kahoot!-app beschikbaar is in 11 talen, met als nieuwste toevoeging het Nederlands, Japans, Turks en Pools.

We hebben een passie voor het motiveren van leerlingen van verschillende achtergronden om al hun talenten te ontdekken, ongeacht waar of in welke taal ze leren. Door de Kahoot!-appinterface in meer talen beschikbaar te maken, hopen we dat het makkelijker wordt om kahoots te maken, livespellen en uitdagingen te spelen en studiemodi te gebruiken, ongeacht de leeftijd van de leerlingen en hun kennis van het Engels.

Kahoot! Nederlands

Nederlandse leerkrachten en leerlingen breiden hun gebruik van digitale leermiddelen uit

Volgens een OESO-rapport heeft 73% van de Nederlandse leerkrachten er vertrouwen in dat digitale technologie het leerproces van leerlingen sterk kan ondersteunen. Ze zijn van plan om deze middelen in de klas te blijven gebruiken, en onderzoek bevestigt dat dit een groeiende trend is op Nederlandse scholen:

Zoals Google for Education aangaf in hun rapport Future of the Classroom stimuleren scholen in Nederland betrokkenheid en innovaties op het gebied van leren door gebruik te maken van opkomende technologieën, met digitale connectiviteit en capaciteit boven het EU-gemiddelde.

Kahoot! is al een sterke speler op de Nederlandse markt, met het Nederlands als vijfde meest gebruikte taal op Kahoot!. In de afgelopen twaalf maanden waren er in Nederland meer dan 34,5 miljoen deelnemende spelers, waaronder meer dan 200.000 leerkrachten en docenten, en bijna 7 miljoen deelnemende leerlingen en studenten. Honderdduizenden werknemers en andere professionals in Nederland gebruiken Kahoot! om te leren, de betrokkenheid te verhogen en samen te werken met collega’s, zowel op locatie als op afstand.

Meer apps om op een leuke manier te leren voor het hele gezin

Naast de Kahoot!-app hebben we leuke, boeiende spelgebaseerde lessen voor gezinnen met meer leer-apps die ook meerdere talen ondersteunen:

Kinderen en leerlingen kunnen rekenen en wiskunde leren met Kahoot! DragonBox Algebra 5+ en Kahoot! DragonBox Algebra 12+, nu beschikbaar in alle elf talen. Gezinnen kunnen toegang krijgen tot al deze apps en meer met een abonnement op Kahoot!+.

Overschakelen van taal in de Kahoot!-app

  1. Update de nieuwste versie van de app, of download deze op je iOS- of Android-apparaat als je deze nog niet eerder hebt geïnstalleerd.
  2. Als de taal van het apparaat is ingesteld op Nederlands, zal de app automatisch overschakelen.
  3. Als de taal van je apparaat anders is, tik je op het profielpictogram in de app.
  4. Tik vanuit je profielpagina op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.
  5. Selecteer je taal in de vervolgkeuzelijst Taal.

De Kahoot!-appinterface is momenteel beschikbaar in de volgende talen:

Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Braziliaans Portugees, Noors, Japans, Nederlands, Turks en Pools. En dat worden er binnenkort nog meer!

Probeer Kahoot! vandaag nog in jouw taal en deel dit nieuws met je netwerk!