Bir yıldan kısa bir süre önce, daha fazla dil desteği sunarak Kahoot! uygulamasını küresel topluluğumuz için daha da erişilebilir ve kapsayıcı hâle getirmek üzere yola çıktık. Kahoot! uygulamasının İngilizce dışında ilk dili İspanyolca oldu.

Kahoot! uygulamasının son eklenen Türkçe, Felemenkçe, Japonca ve Lehçe dil desteğiyle birlikte şimdi 11 dilde kullanılabildiğini paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Nerede veya hangi dilde eğitim görüyor olmaları fark etmeksizin tüm öğrencileri destekleyerek potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olma konusunda kararlıyız. Kahoot! uygulama arayüzünü daha fazla dilde kullanıma sunarak öğrencilerin yaşı ve İngilizce bilgisi fark etmeksizin daha da kolay bir şekilde kahoot oluşturmalarını, canlı oyunlar oynamalarını, yarışmalar yapmalarını ve çalışma modlarını kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Türkiye’deki öğretmenler ve öğrenciler, dijital öğrenim aracı kullanımlarını genişletiyor

Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bilişim teknolojileri öğretmeni olan Selçuk Yusuf Arslan, öğrenimi desteklemek için Kahoot! uygulamasından yararlanma konusundaki düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor: “Kahoot!, öğrencilere ilerlemeleri hakkında geri bildirim verebileceğiniz mükemmel bir araç. Öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkıda bulunmak, bunu yaparken de öğrencilerle birlikte eğlenmek ve onların heyecanına ortak olmak gerçekten paha biçilemez. Haydi Türkçe Kahoot’layalım!”

OECD raporuna göre, öğretmenlerin, dijital öğrenme araçlarından iyi şekilde yararlanabileceklerine dair inançları oldukça güçlü. Türkiye’deki öğretmenlerin %76’sı, öğrencilerin dijital teknoloji yoluyla öğrenimini kuvvetli bir şekilde destekleyebileceğini düşünüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi ile çevrimiçi ve sınıf tabanlı deneyimleri harmanlayarak sanal öğrenme ve hibrit öğrenme kapasitesini daha da genişletme hedefini ortaya koydu.

Türkçenin Kahoot!’ta en çok kullanılan 10 dil arasında yerini almasıyla Kahoot!, Türkiye piyasasına çoktan güçlü bir giriş yaptı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 22 milyonun üzerinde katılımcı Kahoot! oyunları oynadı. Bu sayı yıldan yıla %105’ten fazla artış anlamına geliyor. Üstelik kullanıcılar arasında 140.000’den fazla öğretmen ve 2 milyondan fazla öğrenci vardı. Türkiye’de 340.000’den fazla profesyonel katılımcı, ister yerinde ister uzaktan Kahoot! uygulamasını kullanarak iş arkadaşlarıyla öğreniyor, etkileşim kuruyor ve iş birliği yapıyor.

Tüm aileye harika bir öğrenme deneyimi yaşatacak daha fazla uygulama

Kahoot! uygulamasına ek olarak, yine birden fazla dili destekleyen daha çok öğrenme uygulamasıyla ailelere eğlenceli, ilgi çekici oyun tabanlı öğrenme deneyimi sunuyoruz:

Çocuklar ve öğrenciler, şimdi 11 dilde kullanıma sunulan Kahoot! DragonBox Algebra 5+ ve Kahoot! DragonBox Algebra 12+ ile matematik öğrenmenin eğlenceli yollarını keşfedebilir. Aileler, Kahoot!+ aboneliğiyle bu uygulamaların tümüne ve daha fazlasına erişim elde edebilir.

Kahoot! uygulamasında dil nasıl değiştirilir

  1. Uygulamayı en son sürüme güncelle veya kurulu değilse iOS ya da Android cihazına indir.
  2. Cihazının dili Türkçe ise uygulama otomatik olarak bu dile geçiş yapacaktır.
  3. Cihaz dili İngilizce ise uygulamadaki profil simgesine dokun.
  4. Profil sayfanda dişli simgesine dokunarak ayarları aç.
  5. Dil açılır menüsünde dilini seç.

Kahoot! uygulama arayüzü şu anda aşağıdaki dilleri desteklemektedir:

İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Almanca, Brezilya Portekizcesi, Norveççe, Japonca, Felemenkçe, Türkçe ve Lehçe. Daha fazlası da çok yakında. Bizi izlemeye devam et!

Kahoot!’u hemen bugün kendi dilinde dene ve deneyimini çevrendekilerle paylaş!