app store badge google play badge

Get the mobile app for the best Kahoot! experience!

Back to blog

Nieuwe leerspellen op basis van de gloednieuwe Pixar-film Luca: maak leerlingen van alle leeftijden nieuwsgierig naar de wereld en moedig ze aan om op onderzoek uit te gaan en hun gevoelens te verkennen

Na een uitdagend jaar voor leerkrachten, leerlingen en gezinnen over de hele wereld is dit het uitgelezen moment om sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen bij leerlingen van alle leeftijden. Daarom zijn we erg enthousiast dat we gloednieuwe spelletjes voor sociaal-emotioneel leren (SEL) kunnen aankondigen op basis van de nieuwe Disney- en Pixar-film Luca, die op 18 juni wereldwijd wordt uitgebracht.

We vroegen onlangs leerkrachten en docenten over de hele wereld wat zij zien als de belangrijkste trend in het onderwijs voor het volgende schooljaar. Het antwoord dat met stip op 1 staat: sociaal en emotioneel leren (SEL). Nu veel scholen dit najaar weer willen opengaan, kunnen leerkrachten en leerlingen weer samen in het klaslokaal leren na een jaar apart. Sociaal-emotionele vaardigheden zullen extra belangrijk zijn bij deze overgangen, en geven de leerlingen een stevige basis om te slagen in het nieuwe schooljaar.

Daarom zijn we erg enthousiast dat we een reeks gloednieuwe, kant-en-klare SEL-kahoots kunnen introduceren. Ze zijn ontworpen om studenten en leerlingen nieuwsgierig te maken naar de wereld om hen heen en de belangrijke gevoelens te laten verkennen in verband met leven, vriendschap en wat ons allemaal uniek maakt. In de collectie spelen personages uit de gloednieuwe Disney- en Pixar-film Luca mee, die deze zomer op Disney+ en in de bioscopen komt. 

De leerspellen met Luca zijn ontworpen om de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden te ondersteunen bij leerlingen van alle leeftijden. Ze zijn nu al beschikbaar op de Disney Premium Partner-pagina van Kahoot! Academy.

De spellen zullen ook beschikbaar zijn in de Disney SEL-collectie in Kahoot! Academy, samen met kahoots van OSCAR®-winnaar Soul van Disney en Pixar, en andere Disney-favorieten zoals Pinokkio. Leerkrachten en leerlingen kunnen de komende maanden en in het nieuwe schooljaar uitkijken naar nog meer leerspellen rond SEL.

Alle kahoots in de Disney-collectie voor sociaal-emotioneel leren zijn gratis te spelen in Kahoot! Academy, een kennisplatform en online community waar iedereen toegang heeft tot premium-content ter ondersteuning van interessante en betekenisvolle leerervaringen. Kahoot! Academy-content, met honderden kahoots van Disney, is beschikbaar voor alle Kahoot!-gebruikers, zowel via de website als in de mobiele app.

Laat het avontuur beginnen!