Hepimiz bitmek bilmeyen, kötü yönetilen, bu nedenle de sıkıcı ve bıkkınlık verici olmaktan öteye gitmeyen görüntülü toplantılara katılmışızdır. Peki görüntülü toplantıları daha ilgi çekici, etkileşimli ve verimli hâle getirmek için ne yapabiliriz? Zoom App Marketplace’e eklenen toplantı içi uygulamalar alanında türünün ilk örneği olan Zoom için Kahoot! uygulamasına merhaba de! Bugünden itibaren herkes tüm görüntülü toplantılarda katılımı üst seviyeye çıkarmak ve içerikleri birbirinden eğlenceli yollarla sunmak için Zoom hesabına Kahoot! uygulamasını ekleyebilir.

Zoom için Kahoot! uygulamasını bugün edin ve doğrudan Zoom üzerinde kahoot oturumları sun veya sunulan oturumlara katıl! Kahoot! uygulaması sayesinde, aşağıdakileri yapmak artık hiç olmadığı kadar kolay:

  • Herkesi konuşmaya dahil eden tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak için Zoom toplantılarında kahoot oturumları sunarak katılımı üst seviyeye çıkarma.
  • Katılımcılara anketler, açık uçlu sorular ve kelime bulutları ile söz hakkı tanıyarak herkesin kendini konuşmanın bir parçası olarak görmesini sağlama.
  • Puzzle’lar ve çoktan seçmeli sorular gibi katılımı artırıcı özellikler ile görüntülü toplantılarda herkesin enerjisini yüksek tutma.
  • Kahoot! soru türlerini kullanarak güven ilişkileri kurma, ekip ruhunu güçlendirme ve yeniliklerin yeşerebileceği sanal bir ortam sağlama.

Nasıl mı?

İş dünyasının geleceği için tasarlanmış görüntülü toplantılar

İş yerleri evrim geçirmeye ve merkezi konumlardan uzaklaşmaya devam ettikçe görüntülü toplantıların öneminin de artacağı konusunda hiç şüphe yok. Zoom toplantıları sırasında kahoot oturumları sunmak; yeniliği teşvik etmek, uzaktan çalışanlar için ekip ruhunu güçlendirmek ve iş arkadaşlarını sanal bir alanda bir araya getirmek için harika bir yoldur.

Şimdiye kadar sunucuların, kahoot’ları bir web tarayıcısında açmaları ve ekranlarını Zoom’da paylaşmaları; katılımcıların da bu kahoot oturumlarına ayrı bir mobil cihaz veya masaüstü tarayıcısı aracılığıyla katılmaları gerekiyordu. Ancak yepyeni Kahoot! uygulaması şimdi tüm deneyimi doğrudan Zoom’daki toplantı deneyimine taşıyıp bu süreci kolaylaştırarak görüntülü toplantıları hiç olmadığı kadar verimli ve ilgi çekici hâle getiriyor.

Sunucular Zoom toplantısından ayrılmadan sunabilecekleri kahoot’lar bulabilir ve katılımcılar; doğrudan Zoom toplantısı kullanıcı arayüzünün yan panelindeki Kahoot! denetleyicisi aracılığıyla kahoot oturumlarına katılabilir, soruları yanıtlayabilir ve görüşlerini paylaşabilir. Deneyimin kolaylaşmasıyla birlikte, fikirlerin ortaya atılmasını teşvik eden ve bilgilerin serbestçe aktarılmasına olanak sağlayan konuşmalar başlatmak artık daha da kolay ve hızlı!

Zoom toplantılarında kahoot oturumları sunma

  1. Zoom hesabında oturum aç ve alttaki araç çubuğunda yer alan Apps (Uygulamalar) seçeneğine tıkla.
  2. Zoom App Marketplace’te Kahoot! için arama yap ve Add (Ekle) seçeneğine tıkla. Böylece uygulama, seçtiğin uygulamaların yer aldığı koleksiyona dahil edilir.
  3. Kahoot! uygulamasını aç ve sanal toplantın sırasında Sun seçeneğine tıkla. Kahoot! hesabında oturum açman istenir. Dikkat: Sunucuların Kahoot! hesabının olması gerekir.
  4. Sunmak için bir kahoot bul. Kendi oluşturduğun veya herkese açık koleksiyonumuzda yer alan bir kahoot’u seçebilirsin.
  5. Hazır olduğunda Başlat seçeneğine tıkla; ekranın katılımcılarla otomatik olarak paylaşılır.

Kahoot! Zoom app

Zoom toplantılarında kahoot oturumlarına katılma

  1. Sunucular mavi ok simgesine tıklayarak katılımcıları Kahoot! uygulamasını kullanmaya davet edebilir. Böylece Zoom App Marketplace bağlantısı sanal toplantıdaki tüm katılımcılarla paylaşılır.
  2. Add (Ekle) seçeneğini kullanarak Kahoot! uygulamasını uygulama koleksiyonuna ekle ve sağ paneldeki Katıl seçeneğine tıkla.
  3. Sunucu kendi ekranını paylaştıktan sonra oyun PIN’ini girebilir ve Enter tuşuna basarak kahoot oturumuna katılabilirsin. Kahoot oturumlarına katılmak için Kahoot! hesabın olması gerekmez.
  4. Sorular paylaşılan ekranda görünür ve yanıtlar, Zoom toplantısındaki Kahoot! denetleyicisinden gönderilir. İkinci bir ekran veya başka bir cihaz gerekmez.

Join kahoot on Zoom

Zoom toplantıları sırasında sunmak için ilgi çekici ve etkileşimli kahoot’lar oluşturma

Zoom toplantından önce, hedef kitle katılım özellikleri ekleyerek, verimli tartışmalara zemin hazırlayacak bir kahoot oluştur. Beyin fırtınalarıyla herkese söz hakkı tanı, açık uçlu sorularla anında geri bildirim al, anketler ve kelime bulutlarıyla tüm katılımcıların görüşlerini öğren. Katılımcılara daha fazla bağlam bilgisi sağlamak için yepyeni sunum slaytlarımızdan bazılarına da yer vermeyi unutma!

Quiz, doğru/yanlış, kısa cevaplı ve puzzle soru türlerimizle Zoom toplantısı sırasında önemli noktaların anlaşılıp anlaşılmadığını da gerçek zamanlı olarak kontrol edebilirsin. Sonuçlara daha yakından bakmak için daha sonra rapora göz atabilirsin. Bu, bilgi eksikliklerini belirlemeye yardımcı olur.

Kahoot! ve Zoom topluluklarının görüntülü toplantıları eğlenceli hâle getirmek, ekip ruhunu güçlendirmek ve sanal iş birliğini üst seviyeye çıkarmak üzere uygulamayı nasıl kullanacağını görmek için sabırsızlanıyoruz. Uygulamayı hemen bugün Zoom hesabına ücretsiz olarak ekle!